Klik2 sahaja

Friday, July 8, 2011

Sesat

Aku bukan pemandu cekap. Aku juga tidak punyai photographic memory. Jadi aku tidak ingat jalan. Alasan kukuh kah?

Semalam, beria-ia aku tanya jalan pulang dari tempat kerja. Aku sesat juga.
Jadinya, aku bersiar-siar di lebuhraya Guthrie dan aku dapati jalan baru menembusi ke Taman Rimba Templer sudah siap.
Suami cakap, sesat itu bagus. Tahu banyak jalan.
Ya, ada betulnya. Terlajak jalan, boleh kenal banyak jalan.

Oh, tidak sangka aku akan memandu seorang diri ke hulu ke hilir kerana aku memang tidak pandai memandu.
Tahniah, Aing.

Awal bulan depan, nampaknya bertambah jalan akan aku pelajari.
Akan pindah ke rumah baru! (Sedikit teruja)



*Mudah-mudahan hari ini aku jumpa jalan itu. Amin.

4 comments:

smileyeisha said...

insyaAllah..all the best aing! (^_^)

diana ghazali said...

betol, sesat itu bagus utk kenal byk jalan. takpe. mula2 mmg rasa payah sket, nnti lama2 tau short cut, siap leh rempit lagi gi keje kan

naa-chan said...

Jalan ke KK jupe dok. Dok igt nk tnya mula hari tu.

So how's new job?

ainguzzle said...

tq sha :)

semek nor diana. dah jumpa shortcut tu. 40min. shortcutnye ye. jln nak balik aku tak jumpa. sebab jln tu lompat2 lalu 3 highway. aku kmpius. key ell tak i. :P

klinik tu hampeh na. gombak setia ok tapi diorg takle cover area uia. aku g kat abtu 8. klinik batu 8 yg hampeh. aku balik. diorg tamo wat sebb aku g 10 min before waktu rehat. last2 aku g gombak med centre je. ujung bulan ni la baru hosp putrajaya. aku rasa spital oke. batu 8 tu area kg. aku smpai2 je, dlm lebih kurg 10 org tgh layan sinetron. akak jaga kaunter tu tgh mmbaca paper smbil membelai kucing.
keje baru. hihi. still adapting myself. :D